Midsommar

Så äntligen var det Midsommar och man fick 3 dagar ledigt istället för 2. Min kära mor kom upp på torsdagen och vi åkte och handlade en massa god mat och dricka som vi skulle ha på fredagen. Tyvärr kunde inte lillebror komma som han hade planerat för att försäkringskassan så lägligt hade startat ett nytt system så ingen jävel fick ut sina pengar från dom innan midsommar. Så det var bara mamma och jag men det var jättetrevligt och mysigt iallafall.

Fredag så packade vi våra väskor med mat och dricka och en filt. Vi åkte ner till Rolambshovsparken och satt vid vattnet och åt sill, ägg, nypotatis och lax. Självklart drack mamma en nubbe som luktade gott men smakade pyton (enligt mig) och jag avnjöt istället en Smirnoff Ice. Det var underbart soligt väder - iallafall ett tag sen ville inte vädergudarna som vi ville och drog in ett par svart moln över stan. Vi hann iallafall vara ute i 3 timmar innan och sillen o tillbehören slank ner innan vi bestämde oss för att det var bäst att åka hemmåt och grilla på min gård istället. Sagt o gjort och regnet började precis ösa ner när vi kom till tunnelbanestationen. Väl hemma gjorde vi iordning för grillning medans regnet skulle dra förbi. Solen tittade fram lagom till kvällen och vi började tampas med engångsgrillen. Till slut fick vi en bra glöd efter en hel del viftandes och blåsandes. Vi avnjöt maten inomhus och sedan satte vi igång en film och åt ostbricka.

Lördag var den dagen jag tänkte ge mamma hennes födelsedag iform av bio och restaurang. Så vi gjorde oss iordning lagom i tid och åkte in till stan för att se Indiana Jones-filmen. Den var helt ok och var en typisk Indiana Jones-film enligt mig. När vi väl kom ut från bion var vi inte alls sugna på att äta något så vi åkte hem igen och återgav fredagens kväll med film och ostbricka.

Söndag förmiddag åkte vi till IKEA och äntligen fick jag handlat de lådor jag gått o suktat efter ett tag. Köpte 2 svarta och 2 gröna och det blev skitsnyggt uppe på hyllan med dom. Jag fick undan alla mina tidningar och lite andra småsaker som inte kan ligga nån annanstans. Nästa steg är att fixa till cykeln så jag kan få ner den i cykelkällaren så jag får mer plats under sängen. Men nu åter till söndagen. Efter IKEA löste mamma in sitt innestående restaurangbesök så vi beslutade att besöka O'learys här i gallerian. Det visade sig vara ett genidrag för maten var supergod och personalen jättetrevlig. Efter att vi ätit och sprickfärdiga på kött, pommes och sås inhandlade vi lite smått o gått för kvällen och tittade på Spanien-Italien-matchen. Sedan var det dags för mig att krypa till kojs för det var dags att återgå till den trista vardagen och jobbet igen.

Tack för en mycket trevlig och underbar helg mamma!


Update

Denna veckan har varit riktigt varm här i sthlm. Temperaturen har legat på 25-30 grader. Har nog varit uppåt 35 mitt på dagen vissa dagar. Har gjort det gamla vanliga, jobbat och tränat. Har dock varit på båda intervjuerna för utbildningarna nu. Den första kändes inte alls bra. Det var den som är på 2 år och ligger mitt i stan. Han som intervjuade verkade inte alls positiv och var ganska stel o torr. Däremot gick den andra mycket bättre. Den ligger i Tumba och är på 1 år. Hon som intervjuade mig är ansvarig för båda de utbildningarna och hon verkade jättepositiv till att jag antagligen skulle bli antagen till båda.

Får göra en lista över för- och nackdelar som hon sa.

Helgen var riktigt rolig också. Nationaldagen firade jag med Jimmy & Co i Rolambshovsparken där vi satt hela dagen och umgicks. Det var riktigt trevligt. Sen på lördagen var det match i Norrköping så det var bara att gå upp tidigt för det tar 1,5 timme att åka dit med bil. Tyvärr var jag inte med för jag har en bristning i lårmuskeln men var där för jag var den enda forwarden de kunde byta med ifall nån skulle skada sig. Vi börjar bli riktigt bra! Sen på kvällen hörde Lancia av sig för hon var i sthlm och bevakade någon match på Inferno Online. Vi gick ut och åt på Kungshallen tillsammans innan hon var tvungen och åka hem. Sen på söndagen var jag ute med Ida i 5 timmar på stan. Vi gick bara runt och jag visade henne de mest kända och viktiga platserna här i sthlm. Vi hann dock med lite fika och äta innan vi åkte hemmåt.

En riktig kanonhelg.

Sen har jag köpt en PSP också. Hittade en på blocket för 1000:- med 2 spel och en film. <3

RSS 2.0