En sån där dag

Har ni också dagar när ni vaknar på morgonen och det känns som om kroppen bubblar?

Idag är en sån dag. Varför vet jag inte men jag är glad och allt känns sådär tillfredställande. Kanske för att jag börjar vänja mig vid livet här och tycka att det är helt ok. Eller så är det för att jag är ledig och kan ligga kvar i sängen så länge jag vill. Det kan också vara insikten av att Jocke kommer över hit om 5 dagar. Eller allt tillsammans?

Vaknade med ett leende på läpparna idag. Låg kvar i sängen och mös och njöt av solskenet som tittade in mellan gardinerna. Sedan skickade jag iväg ett sms till min underbara pojke där borta i Sverige. Han har vart produktiv idag och fotograferat hästar. Är spänd på att se resultatet.

När magen sen knorrade och tyckte att det var dags att gå upp så var det omelett som stog på menyn idag. Knatade iväg till närbutiken för att köpa lite ost o ha på omeletten. Sedan var det bara o röra ihop allt o sedan äta nylagad omelett med en kopp te.

Och nu sitter jag här på mitt rum igen framför datorn. Lyssnar på musik och skriver i bloggen. Utanför fönstret har vädret ändrats till störtregn istället för solsken men det gör inget. Mysigt att lyssna på regndropparna som träffar plåt. Har fått lite skaparglädje och ska snart dra igång Illustrator för att pyssla lite. Försöker lära mig det programet numera.

Vad jag saknar

Att hamna i ett helt annat land och en vardag som man inte är van vid gör att man måste ställa om både kropp o sinne för att klara av omställningen. Min kropp håller på att ställa om sig till de engelska bacillerna men det har tagit lite tid. Mitt sinne håller på att ställa om sig och man tar dagen som den kommer helt enkelt.

Däremot är det en hel del saker som jag aldrig kommer vänja mig vid eller saker som jag verkligen saknar med Sverige.

1: Inte helt otippat kommer ju min underbara pojkvän på första plats över det jag saknar mest. Ibland är det outhärdligt att inte kunna krypa upp i hans famn när man vill.

2: Familjen och alla vännerna. Dessa är också väldigt långt borta och mycket saknade. Att inte kunna planera in en fest eller en resa till skåne för att man saknar någon är frusterande.

3: Den svenska standarden. Här där jag bor är inte standarden vad den är i Sverige. Husen är gamla och dåligt lagade. Det här med riktiga hantverkare är antingen väldigt dyrt eller något som är väldigt sällsynt. Sen är det många småsaker som också gör att det känns sjaskigt. Varmvatten är också en sån sak som jag saknar sjukt mycket. Här får man betala för varmvattnet så det där med en skön, varm, uppiggande dusch är obefintligt. Här är det in och ut som gäller. Även det att vattnet smakar metall och luktar klor känns väldigt fel när man har världens bästa vatten hemma i Sverige.

4: Knäckebröd, kaviar, lingon, filmjölk. Än så länge har jag inte hittat något sådant här i England. *suck*

5: Luften i Sverige. Må så vara att vädret i Sverige inte alltid är vad man önskar och att det under halva året är mörkt nästan dygnet runt men det är iallafall friskt och hälsosamt (än så länge). Här i M'bro har man 3 gånger så stor chans att få cancer av luften som man har i övriga England. T.o.m. London. Det säger en hel del om luften här. Luften är dessutom oftast väldigt fuktig och kvalmig och att hålla rent huden är ett jävla projekt kan jag tala om.

Det var allt jag kommer på nu... fyller på listan så fort jag kommer på mer.

Man får sig en rejäl tankeställare över vad man ska vara glad över här i livet. Kan nog säga att det är min nya livserfarenhet nr 1 som jag fått här i England. Den lär bli fler men det här är den jag hoppas att jag kommer komma ihåg mest och hela livet när jag väl kommer tillbaka till Sverige.

Så var man i England

Första inlägget från England kommer nu. Hurray! Nä men det har inte varit någon normal internetuppkopling i huset där jag bor så har inte kunnat sitta o skriva på något vettigt sätt. Tyvärr har det inte blivit några bilder än eftersom jag varit lite upptagen av annat.... typ börja jobba på ett företag, hitta i ett nytt land, installera mig i huset osv osv.

Ni får njuta av de 3 bilderna som jag tyckte blev vettiga av de få bilder jag faktiskt tagit.

Så vad har då hänt på en vecka i England undrar ni då kanske?

Jo så här är det...

På fredagen den 31'e klockan 20.55 lyfte planet från Arlanda mot London Heathrow där vi landade 2,5 timme senare. Flygturen gick ganska smärtfritt och man fick tom mat ombord. En liten macka serverades med lite godis. Bra skit. Väl framme på Heathrow letade vi upp några bänkar där vi slog läger för att invänta morgonen. Det blev en ganska lång natt på den mäktiga flygplatsen mitt i London men inte helt hemsk. Jag lyckades somna eftersom jag var ganska slutkörd efter att ha jobbat under dagen också.

Vid 7 på morgonen beger vi oss ner till tunnelbanan som går precis under terminalen in till London. Vi ska till något som heter Victoria busstation och mycket mer än så vet vi inte. Med mycket hjälp från vänliga och hjälpsamma engelsmän så hittar vi till slut busstationen och påbörjar den 6 timmar långa resan mot Middlesbrough. På bussen sov jag lite till så innan man visste ordet av så stog vi, 3 vilsna svenskar, på en busstation mitt i Middlesbrough... eller M'bro som de skriver på skyltarna här. Matt som är director på företaget mötte upp oss och körde oss till huset som ligger precis utanför M'bro. Huset är inte det bästa och det var ganska svårt att anpassa sig men blev ganska överraskad över hur fort det ändå gick.

Företaget där jag praktiserar är helt ok. De har ju startat upp på nytt så de har bara småprojekt på gång just nu. Förhoppningsvis får de igång något större snart som man får vara med på. Det är också väldigt trångt på kontoret eftersom de håller på att byta kontor. Vi sitter 12 personer i 2 rum plus en massa kontorsmöbler och annat som står uppstaplat i ett hörn. Dock är de anställda underbara. De är trevliga och hjälpsamma. På onsdag har vi blivit inbjudna att se på film ihop med dom så vi börjar långsamt att lära känna dom bättre.

Området där vi bor är väldigt nergånget och husen ganska gamla men det ser väldigt engelskt ut. Med små hus på rad och små bakgårdar. Jag lovar att det kommer bilder på detta någon gång. De verkar inte så bra överlag på det här med att reparera hus och hantverk överhuvud taget verkar som en sak de inte har utbildats i de senaste 100 åren. Dock kan det ju bara vara där jag bor men överlag känns den rätt kass. En sak jag förundras över är deras vaskar. De har 2 kranar. En varm en kall. Ganska logiskt kanske men de sitter med ca 15 cm mellanrum så det är omöjligt att få lagom varmt vatten. Antingen jättevarmt eller jättekallt. En annan sak som är väldigt irriterande är att allt (förutom pubar och närbutiker) stänger kl 17 eller 18. När tusan handlar dom? Frågade folket på jobbet varför det var så och när det handlade. De sa att engelsmännen är ett lat folk och de handlar aldrig. Typ på helgerna bara. Skumt folk de här engelsmännen. Dock väldigt trevliga.

Slänger upp de bilder som blev vettiga... dvs inte många.



Så här kul kan man ha på ett flyplan...



Våran flygrutt



Oändligt lång korridor på Heathrow


Och det var alla bilderna... kommer fler... jag lovar.

RSS 2.0