Inne på vecka 5

Vägningen idag var inte lika upplyftande som förra men det går ändå neråt. Känner mig lite deppig eftersom jag inte riktigt höll samma nergång som de 2 första veckorna. De 2 första veckorna gick jag ner i snitt 1,7 kg, dessa senaste veckorna var det 1,4 kg. Men å andra sidan så var det lite väntat eftersom jag bytte upp min diet denna veckan och minämnesomsättning fortsätter neråt. Det som känns sämst är att av de 2,8 kg jag gått ner är hälften inte fett utan muskelmassa. Men det är ju också väntat... aja jag får helt enkelt vara glad att jag fortsätter neråt och jag blir mindre hela tiden.

Måste har lite mer pepp känner jag. Eller kanske vara lite mer duktig med vardagsmotionen... ta i lite mer helt enkelt. Uscha.. ingen bra dag idag känner jag :(

Men iallafall... så här många paket fett har jag gått ner nu.


3 veckor + 2 dagar

Är nu inne på LCD dieten och jag älskart! Jättegod mat och massor av olika saker att välja på. Det finns 4 varma rätter, 3 olika bars och 5 olika smoothies att välja på. Praktiskt med både bars och smoothies nu också när vi ska sitta i en bil 9 timmar på fredag och sen igen på söndagen. Behöver inte tillaga något utan bara äta direkt ur förpackningen. Man skulle kunna tro att man inte blev mätt på en bar men den med smultron och müsli har jag lite svårt att äta upp eftersom jag blir mätt efter 2/3.

Är förväntansfull inför vägningen på måndag men vill inte ha för höga förväntningar. Jag vet iallafall att det har fortsatt neråt eftersom jag snart tappar mina "tajta jeans". Känns väldigt bra att jeansen jag förut knappt kunde ha på mig för att de var så obekvämt tajta numera sitter väldigt löst. Nån vecka eller två till så tappar jag dom :)

Då kommer ett ljuvt dilemma... jag har inga fler byxor i de storlekarna. Får antagligen gå över till tights och kjol. De borde fortfarande passa då. Förhoppningsvis :D

Annars så går allt bra just nu. Det flyter liksom på av sig själv.

Insåg dock en stor sak igår. Nu när jag inte äter "riktig" mat, har rinnande vatten i lägenheten och ingen toalett så kommer jag uppskatta så himla mycket om några veckor. Rinnande vatten ur kranen, kunna gå på toaletten när man vill och lite senare även kunna äta mat, god, riktig mat!

Go, go me!

Sista dagen på VLCD

Ja så var då dagen här.... den dagen man gått o väntat på i 3 veckor. Idag ska jag till centret och handla in nästa steg i dieten, dvs LCD maten. Från och med nu äter jag bastanta 800 kalorier om dagen :) Det bästa med att byta upp sig är att det är mer att välja på och mycket av maten är "färdiglagad" som t.ex. shakes och bars. Blir kanoners o ha i bilen nästa helg då vi drar till Storuman. Då behöver jag ha varken vatten eller micro för att få i mig maten.

Har fått mycket frågor och kommentarer från kolelgor, vänner o släkt om hur det är att gå på en sån här diet. Tänkte jag skulle skriva ner de vanligaste eftersom jag har ägnat en del funderingar kring svaren.

Är det inte jobbigt? - Jo det är jobbigt men jag har samlat på mig så mycket motivation att det går väldigt bra.
Vad duktig du är! - Tack!
Vad synd det är om dig som bara får äta sån mat! - Nej, absolut inte. Det är mitt val och jag får äta vad jag vill men väljer att inte göra det.
Smakar det gott? - Njaaa.. det går bättre och bättre och man vänjer sig.
Hur mycket går du ner då? - Ca 1,7 kg i veckan. Antagligen mindre hädanefter med nästa diet.


Eftersom jag tycker om att dela upp mitt projekt i ettapper för att 12 veckor inte ska kännas så länge så blir nästa etapp om en vecka då jag hållt på i 1 månad. Nästa ettapp blir 5 veckor efter det. Ytterligare en månad och det är också då vår stamrenovering beräknas vara klar. Efter det är det ju utförsbacke med ynka 3 veckor kvar. Det är även så fint planerat att det har gått exakt 12 veckor dagen innan min födelsedag. Det kommer vara en fin present till mig själv :)

3 dagar kvar

Hjälp vad tiden gick fort denna veckan! Hann ju knappt blinka så var den över. Rutinerna runt ätandet rullar på av sig själv nu och magen säger till när det är dags att äta :) Lite som Skalmans ät- och sovklocka fast bara för ätandet.

Det märks att det har varit en del att göra på jobbet också då jag har kännt mig väldigt trött på kvällarna och gått och lagt mig tidigt. Hjärnan tycker väl det är lite jobbigt att inte få i sig så mycket energi som den fick förut ^^

Folk på jobbet har redan börjat säga att det syns att jag gått ner. Trodde inte nån skulle se någon skillnad alls förrän typ i vecka 6-7 nånting. Fast det är ju de som vet om att jag går på specialdiet så de fuskar ju lite :)

Det har gått jättebra denna veckan med allt, maten, vardagsmotionen och klättringen. Men nu är det helg igen och ikväll ska vi till svärmor och imorgon blir det till Uppsala för där bjuds det på älggryta. Synd för mig, kul för sötnosen som får äta go' maten. Fast nu tänker jag inte så mycket på det. Det enda som är jobbigt är att behöva berätta för nya personer att jag har specialdiet och inte äter och dricker som dom gör. Men det är ju våra bästa vänner så de är nog bara peppande :)

Om jag håller samma tempo på nedgången borde jag ha gått ner ca 5 kilo till på måndag... shit! Och inför nästa vägning blir det 6,5 kg. Känns bra!

Inne på tredje veckan

Nu är jag inne på tredje veckan och allt känns bara bra nu. Det rullar på så att säga. Fick även lite mer pepp efter invägningen igår. Totalt har jag gått ner 3,4 kg på mina 2 första veckor. Känns bra men det som känns allra bäst är att jag gått ner 4 kr fett. Dvs att jag har fått mer muskler och vätska i kroppen :D Så behöver inte oroa mig så mycket för att bryta ner mina muskler. Bara att köra på i samma takt. Det enda jag känner att jag måste bli bättre på är att få min vardagsmotion, 6000 steg om dagen. Det brukar gå bra under vardagarna men värre under helgen.

   

Så här många paket fett har jag gått ner!! :)


1 vecka + 6 dagar

Knallar o går på. Tragglar mig vidare. Denna veckan har varit den jobbigaste hittentills. Allt luktar gott! Läste också på lite mer och precis som jag kände så säger de flesta att andra veckan är den värsta då alla sinnena förstäkts och man är extra känslig. Jo tack! Det har jag märkt :)

Men nu är denna veckan snart slut. Om 8 dagar kan jag byta upp mig mot lite roligare och godare mat plus att jag kan äta äpplen. Låter väl kanske inte så fräsigt men att få tugga mat känns just nu väldigt lockande. Plus att äpple är ju så himla gott.

Imorgon är första gruppmötet och det ska bli kul. Träffade en av damerna i min grupp på gymmet igår och vi pratade lite. Hon undrade hur det gått för mig med dieten och om jag tyckte det var jobbigt. Hon ska börja nästa vecka. Själv är jag jättenervös för att få se vad vågen visar. Jag vet att det har skett en förändring men att se det i siffror är alltid mer tillfredställande.

Pepp, pepp! Och en stor klapp på axeln för att jag varit så duktig!

8 dagar + 7x9 = 71 dagar. Då är det över med måltidsersättning! Det ska jag nog fan fixa!! Och om jag når min målvikt tidigare får jag ju såklart börja med vanlig mat då. :)

Är så sjukt pepp och motiverad just nu. Går bra!

Way to go!

Äntligen lite resultat!

Imorse testade jag att ta på mig ett par jeans som jag vet har suttit jättetajt förut och varit obekväma och DE SATT BRA nu! Det trodde jag verkligen inte när jag lite skeptiskt plockade fram dom ur garderoben.

Det kom verkligen i rättan tid också eftersom jag var jätteless igårkväll. Då började tankarna surra om varför man plågade sig utan att få några resultat. Och så får man den här lilla presenten idag :) Yeaj!

Idag blev det klättring och det gick över förväntan. Jag tog den vanliga 5C med överhäng och gjorde den otroligt bra tekniskt. Bra skit. Klättringen går alltså inte sämre bara för att jag får i mig mindre energi. Är mest trögstartad i början bara men sen går det hur bra som helst. Förutom glädjeklättringen på 5C'n tog jag en ny 5B med jättepinchiga (grepp man bara håller i med fingertopparna) och det gick bra. Den var lite klurig på ett ställe men efter lite funderande gick det bra. Sjukt stolt att jag tog en vägg med pinchies :)

Bjuder väl på en bild från somras när jag och sötnosen var uppe på skuleberget och klättrade. Det var en Via Ferrata led och betyder att det sitter en stålvajer i berget som man följer.




1 vecka + 1 dag

Första veckan avklarat. Börjar lite smått få in rutinerna nu. jag verkar också ha vant mig vid smaken på maten jag äter eftersom jag börjar tycka den är god. Jag är fortfarande vid gott mod och känner mig sällan sugen på något. Det är svårt när sambon lagar mat till sig men det är bara att härda ut.

På måndag är mitt första gruppmöte. Det ska bli kul faktiskt. Tror att det kommer vara otroligt lärorikt och få prata om allt som rör sig om kost och motion och även höra andras historia och vad de kämpar med och hur de gör gör att klara det.


Idag utsatte jag nog kroppen för lite mer än vad jag borde. Först gick jag och joggade på löpband i 30 min för att sedan gå och lämna blod. Under träningen brände jag lite mer än 250 kalorier dvs nästan lika mycket som jag får i mig på två måltider. Jag var väldigt matt efter blodgivningen och det snurrade lite lätt i skallen. Dock gick det över väldigt snabbt när jag gick och åt igen. Man tål en del men energin i kroppen tar snabbt slut vid för mycket påfrestning.

Att träna går hur bra som helst. Det gäller bara att värma upp lite längre och när man väl sen är igång så får man som ett lyckorus i kroppen vilket gör att man tar i lite hårdare hela tiden. Träningen ger mig en kick som jag inte känt av på samma sätt förut. Den är liksom mer intensiv. Jag känner mig mer peppad till att hålla igång träningen nu eftersom annars riskerar jag att bli av med alla de fina muskler jag byggt upp från klättringen och så kan vi ju inte ha det :)


Så var det lördag

Egentligen skulle både jag o sambon vara hos svärfar och äta middag men eftersom svärfars mat är så gudomligt god vågade jag helt enkelt inte gå dit. Också jobbigt att förklara för halva släkten varför jag inte äter något.

Jag har svårt att berätta för folk att jag nu går på ny diet och inte kan äta mat som vanligt. Det är verkligen en total omställning. Mer eller mindre alla sociala sammanhang handlar om att äta eller dricka. Min största farhåga är dopet i slutet av Januari. Alla vänner kommer vara där och det är ju under middagen och fikat som man hinner se och prata med alla. Umgås...

Aja.. alla vänner finns ju kvar när jag är klar så jag kommer inte vara stackaren som sitter själv med en skål med soppa och ett glas vatten resten av livet :)

Det är också jobbigt att berätta det för att det är ungefär som att säga "Hej jag är fet. Jag har misshandlat min kropp. Detta är vad jag förtjänar". Jag vet att jag istället ska tänka på det på ett bra sätt "Hej jag har inte tagit hand om min kropp men nu ska jag göra något åt det". Svårt, mycket svårt.

Aja de viktigaste vet redan och ännu fler kommer få veta på dopet.

Efter den här dagen så är det bara 16 dagar kvar på 600 kalorier dieten. Sen åtar jag mig 800 kalorier dieten i 9 veckor... 63 dagar...
So far so good. Hungern är numera inget stort problem eftersom det verkar som om magen börjar vänja sig vid att äta var 4'e timme. Och så länge jag håller mig sysselsatt så tänker jag inte på det. Idag städade jag t.ex. ur skafferiet :)

Dag 3

Dag 3 med superduperdieten. Just nu är jag hungrig... magen-knorrar-hungrig. Därför skriver jag :)

De två första dagarna har gått bra. Har inte kännt av så mycket av den nya dieten men idag slog det till. När jag vaknade var jag alldeles matt och huvudet kändes tungt. Jag var pigg i psyket men kroppen var trött. 600 kalorier om dagen är inte mycket energi åt min stackars kropp. Men jag håller modet uppe och tänker framåt. Jag kanske inte får äta en massa god mat nu men SEN får jag. Sen, när jag nått mitt mål.

Var iväg och klättrade idag också. Tog det vääääldigt försiktigt i början och kroppen var inte riktigt med på noterna men när jag var uppvärmd och fått lite flås fick jag ett lyckorus och kände mig nästan full. Hur som haver gick klättringen låååångt över förväntan och i vissa fall bättre än förut. Men jag ska nog akta mig för att ta i för hårt... kanske risk att jag bryter ner musklerna alldeles för mycket. Får fråga helt enkelt :)

Nu är det bara 18 dagar kvar tills jag kan byta upp mig lite. Då kommer jag gå upp till hela 800 kalorier om dan (gasp!). Ser fram emot det. Mest för att utbudet av maträtter är större då. Fick också höra idag att om jag avbryter min diet under de här 3 första veckorna får man inte göra om det förän efter 1 år. Det är så lång tid det tar för kroppen att återhämta sig från det jag gör nu. Det känns lite skrämmande men också peppande att klara det. Om jag fuskar får jag inte en sån här chans till.


Over n out!

Going to FAT camp!

... eller ja typ...

Nu är det dags! Nu är jag less! Dags för förändring!

Jag har gått med i iTrim eftersom jag kände att jag inte kunde få bukt på min vikt. Jag har försökt och kanske lyckats gå ner 2-3 kg men likväl gått tillbaks till samma dåliga vanor och fått tillbaks min vikt.

Även om jag så väl vet att det handlar om att ta in mindre energi än vad man gör av med så är det inte så enkelt.


Känslan av maktlöshet och att det fattas kunskap om hur min kropp fungerar fick mig till slut att ta beslutet att be om hjälp. Den stora utlösande faktorn var också att jag i höstas nådde 30 i BMI, dvs gränsen till fetma.

Då kontaktade jag iTrim i Haninge och har sen dess gått på informationsmöte, konditionstest, träningsintrudoktion och sist nu en hälsoanalys. Tisdagen den 3/1 började jag på en diet som består av enbart måltidsersättningar 4 ggr om dagen. Detta ska jag äta i 12 veckor. Kortare om jag når en vikt jag är nöjd med.

Lite tunga fakta om min kropp:

172 cm lång
90 kg tung
30 i BMI
98 cm runt midjan
ca 42% av vikten är fett (en kvinna i min ålder bör ha ca 25% fett)

Att jag skriver ut detta offentligt är ett stort steg för mig och en pepp på att jag ska klara detta. Jag tror inte någon kommer läsa det men att det finns på internet gör det offentligt.
Jag har så länge jag kan minnas tyckt att jag är tjock och inte trivts med mig själv. Enda gången jag låg på en bra vikt var när jag var 18 och plötsligt tappade en massa i vikt (antagligen på grund av att detta var en jobbig tid för mig och jag åt och sov dåligt). Efter det har det bara ökat stadigt.

 
Så här såg jag ut när jag var 18 efter att jag tappat en massa i vikt. Det är dit jag ska igen.


Jag skriver det här mest för min egen del för att hålla en sorts dagbok över hur det går och för att rensa tankarna. Även för att sysselsätta mig själv när hungern och suget smyger sig på. Och så klart... det viktigaste av allt... ett fortsatt pepp för att fortsätta kämpa.


RSS 2.0