Första veckan

Snart är första veckan avklarad på Dustin. Det har gått bra och jag har försökt o lära mig så mycket det bara går. Vi står inför en stor flytt av kontoret ut till Nacka Strand om ca en månad. Tills dess måste vi på teknikavdelningen fixa och knåpa så att allt fungerar när alla kommer dit måndag morgon. Som det ser ut nu rullar allt på men det är mycket och göra för mina stackars kollegor. Förhoppningsvis kan jag under större utsträckning sättas in i flytten så småningom.

Jag trivs jättebra på jobbet och med kollegorna. Arbetsuppgifterna är än så länge kanon och kul att pyssla med. Jag börjar också så smått känna mig som en i teamet och att jag får mer och större ansvarsuppgifter.

So far so good!


Sista veckan

Just precis så. Är inne på min sista vecka på YIT. På måndag börjar jag jobba på Dustin istället. Exakt vad jag kommer jobba med är inte helt klart än men det kommer vara inom IT-support iallafall. De har i dagsläget ingen intern IT-support och jag kommer antagligen vara med och utforma, testa och lägga upp rutiner för hur supporten ska fungera. Tror det kommer bli riktigt kul och utvecklande.

Just nu är jag inte ett dugg nervös utan vill bara att veckan ska ta slut och att det ska bli en ny ganska snart. Antagligen kommer nervositeten komma söndag kväll när jag ska sova så jag inte kommer få en blund på hela natten.

Detta innebär inte bara ett nytt ställe att jobba på utan det är en fast anställning med månadslön och betald semester. Inga fler konsultuppdrag med skitlön. Semesterersättning har jag men inte så imponerande. Detta innebär också en himla massa för privatlivet. Nu kan man planera på ett helt annat sätt än förut. Uppfylla sånt man bara drömt om. Inte behöva jaga massa timmar för att få ihop till hyra och mat för månaden. Det livet är äntligen förbi. Nu kan jag bara blicka vidare i yrkeslivet och se vart det tar mig.

Over n Out!

Beslutsångest

V. 33 börjar jag på ett nytt jobb. Iom detta ska jag få en egen jobbdator och jobbtelefon. Datorn är inga problem att välja ut eftersom den ska vara så liten och lätt som möjligt. Däremot har jag svår beslutsångest över vilken telefon jag ska välja.


   VS   



Det står alltså mellan en iPhone 3GS och en HTC Desire. Efter lite efterforskningar på nätet är telefonerna otroligt älskade av sina användare och fördelar och nackdelar är samma eller helt olika på telefonerna. Eftersom jag aldrig själv har pillat på någon av dom i större utsträckning har jag ingen aning om hur de fungerar. Har i princip bara spelat spel på iPhonen.

Fördelar iPhone:
Bra skärm, snygg design, lättanvänd, många appar att ladda ner
Nackdelar iPhone:
Dålig batteritid, kör ej multitasking, dåliga valmöjligheter, iTunes(!!)

Fördelar HTC:
Multitasking, bra valmöjligheter, lätt filhantering, klarar flash och filmfiler
Nackdelar HTC:
Dålig kamera, dålig skärm i solljus, market är osorterat, dålig batteritid


Just nu lutar valet åt HTC'en p.g.a. det stora hatobjektet iTunes. Även multitasking och att kunna hantera flash känns som en bra fördel. Men tror jag måste suga på den här karamellen lite innan jag bestämmer mig.


Hallsberg

I helgen var det åter dags för den årliga Medicträffen i Hallsberg. Eminenta värden var Johan "Doktorn" Larsson som bjöd in oss till både trädgård och hus. Jag känner att det kommer bli ganska knepigt att sammanfatta den underbara helg i ett blogginlägg men ska göra mitt bästa ändå.

På fredagen började vi ganska trevande eftersom folk dök upp allt eftersom. Det blev grillning i trädgården på kvällen och festen var i och med detta i full gång. Det skålades och dracks och snackades skit långt in på småtimmarna. Någon gång runt 2 tiden gav jag o sambon upp och kröp in i vårt fina tält för att somna gott i våra sovsäckar.

Lördagen bjöd på destu mer skojigheter och dessutom bättre väder. Det shoppades mer tröjor åt folket, det spelades brännboll (mitt lag vann såklart båda omgångarna), badades i poolen och åter igen grillning för att fylla hungriga magar. Stämningen var på topp och vart man än gick hittade man ett nytt sällskap att dimpa ner bredvid och delta i samtal och utbringa diverse skålar. Även denna natten satt man uppe in på småtimmarna och kröp inte in i tältet för o få lite skönhetssömn förän klockan var långt förbi 4 på morgonen.

På söndagen insåg man hur trasig kroppen var efter 2 dagars festande. Det blev en underbar kebabtallrik som bakismat innan man tog tag i att städa upp efter helgen och att packa ner tält och andra saker man lyckats sprida runt omkring sig. Sen var det bara att sätta sig i bilen och bege sig hemåt till Stockholm igen.

Bilder har jag inte tagit en enda men däremot har Jocke gjort det. Vi får se när han får tid att lägga upp några :)

RSS 2.0