Kökslista

Blev utmanad av Ida för ett bra tag sen så nu får man ju ta tag i det när man ändå håller på att uppdatera.

Tre saker som jag alltid har i kylen:
1. Smör
2. Mjölk
3. Pålägg

Tre saker jag alltid har i frysen:
1. Bröd
2. Chevapzizi
3. Is

Tre saker jag alltid har i skafferiet:
1. Pasta
2. Socker
3. Te

Tre kryddor jag alltid har hemma:
1. Salt
2. Svartpeppar
3. Vitlökspulver

Tre livsmedel jag använder varje dag:
1. Smör/stekmargarin
2. Mjölk
3. Är nog inget mer jag använder varje dag

 Mina tre favoritgrejer i köket:
1. Stavmixern
2. Stora kniven
3. Min gigantiska kastrull från IKEA

Tre saker som inte får komma in i mitt kök:
1. Äcklig ohyra
2. Pepparrot
3. Kommer inte på nått mer

Carnifest

Så var det dags igen! Järngänget samlades den här gången ute i Märsta för att inflyttningsfesta ihop. Det var Ida och Anders som tagit sitt pick o pack och flyttat in i en fin liten etta med klassiska rosa ränder på kylen. Yllet tog sig hit från Oslo och Lance tittade in från Norrköping redan på fredagen så vi började vår lilla sammankomst då. Efter att de shoppat loss och jag själv kom hem från skolan bar det iväg till Märsta för att öppna de första ölen och ciderna. Under kvällen hann vi med en massa snack, en massa skitsnack om Blondinbella medans vi tittade på Let's Dance och vi rev även av en hel del Uno och Neger och President. Min plan var egentligen att åka hem med sista tåget men hade alldeles för kul för det så fick skeda ihop med Yllet och Ida i den gigantiska säng som lämnats kvar av hon som äger lägenheten.

På lördagen åkte jag hem för att byta kläder och duscha och missade helt den galna grannen som kommit över för att klaga för att vi fört oväsen. Efter en hel del prat om honom kom vi fram till att han var ett socialfall och hade fula barn. Hon som bodde där innan hade tydligen också fått klagomål från denna smått sinnessjuka människa. Kvällen började sakta med lite ölspel och ännu mer Uno medans flaskorna öppnades och drinkar blandades. Sen bar det av till Kung Carl som jag var smått skeptisk över men det visade sig vara ett riktigt reko ställe med bra musik. Självklart var det bara vi tjejer som vågade dansa medans Anders och hans kompis Tomas satt och snackade vid ett bord. En bra kväll som avslutades skedandes i den stora sängen igen runt 4-5 tiden.

Under söndagen hände inte mycket utan det var dags för oss utsocknes att dra oss hemmåt från Märsta. Yllet den klanten hade såklart lyckats gömma sin biljett så fick punga ut med lite extra cash för att få en ny. Jag åkte med till stationen där vi käkade lite på BK vilket var ett grymt bra tag sen.

På det hela taget en grym helg som vanligt när det är Carnifest och jag längtar redan till nästa. För att se bilder så blir det att besöka mina vapendragares bloggar eftersom jag själv då inte tog några som vanligt :)

Storken kom till Farsta

Torsdagen den 22 januari tittade storken in till familjen Ingesson-Fransson och lämnade över en liten söt pojk vid namn Joel. Ett stort grattis till dom båda över detta lilla mirakel och själv ska jag snart ut och leta efter bebisstrumpor som den lille ska få :D


Jakten på den goda maten fortsätter

Idag var jag nere på OnOff och införskaffade mig en mixerstav a lá Philips. Massa kul tillbehör plus en visp som är väldigt eftertraktad.



Så idag ska jag göra en avokadosoppa till lunch och senare ikväll blir det laxbiffar. Ska bli intressant o se hur det blir...

Tvångssyndrom

Jag lider av en tvångshandling, lite ticks om man vill kalla det så. Det är nämligen så att jag har en tendens att stänga ner öppna fönster hela tiden. Öhh?! tänker ni noobs men jag menar ju såklart fönster i Windows. Om ni fortfarande tänker Öhh?! så kan du sluta läsa nu.

 <--- den här lilla knappen drar åt sig min pekare hela tiden. Undermedvetet för jag pekaren över denna knapp och och trycker. Lite senare undrar jag var fan mitt fönster tog vägen som jag satt o läste i men tji fick jag eftersom mitt tvångssyndrom har dödat det för länge sen.

Jul och Nyår

Så var det ett nytt år och man undrar vad fan som hände med det förra. År 2007 har varit många skratt och tårar men på det hela tagen ett bra år. Jag har hunnit jobba på 4 jobb, börjat träna rugby, fortsatt med fotbollen och fått många nya vänner. Jag tog även steget och bytte utbildning som mer eller mindre levererat det jag hoppats på. Sommaren däremot levererade inte mycket bra väder, sammanlagt ca 4 veckor blev det. En vecka vinter hann det iallafall bli och då var Stockholm vackert kan jag lova. Det blev också ett besök till Kiruna och Jukkasjärvi i början av året för att gå på bröllop i Iskyrkan. Fantastiskt vackert. Jag får ju inte glömma att nämna de kanonbra konserterna jag var på under sommaren. Iron Maiden var på besök i Sverige och jag gick ju så klart på både konserten i Stokcholm och den i Göteborg. Ullevi gungade! Vad kan man mer tillägga? Äh jag kommer inte på nått just nu. För det mesta flöt livet på utan större bekymmer under 2007.

Några nyårslöften tänker jag inte ge men jag har gjort upp lite planer som jag ska försöka genomföra. Bl.a. har jag lovat mig själv att ta maten på lite större allvar och äta nyttigare. Brukar klaga på mitt kassa kök men det ska inte vara någon ursäkt längre. Förutom ugnen då... som jag inte har. Har fått en kokbok med en massa svensk husmanskost. Massa goda grytor och lätta recept.

Både jul och nyår blev riktiga familjedagar. Jag firade dom både med mina 2 älskade bröder och det var kul att träffa storebror igen. Julen firades hos mamma som bjöd på grönkålssoppa  och kalkon. Riktigt, riktigt gott! På nyårsafton bjöd jag och lillebror in vår storebror och min söta kompis Emma på middag. Det blev mycket snack och skratt med en del alkohol. Att spela spelet "Jag har aldrig..." med sina syskon har sina för- och nackdelar. Sedan bar det in till Möllan där vi satt på en krog och fortsatte vårt firande. Utanför på torget var det rena anarkin. Det smälldes och glittrade överallt och då var det en timme kvar till 12-slaget. Jag har sett många fyrverkerier i mitt liv men detta var... ja, obeskrivbart. Det var fest! Det var livsfarligt! ... men man kände sig levande.

Jag är inte så himla bra på det här med att ta bilder men några tog jag. Vissa är tagna från brorsan som är lite flitigare på att ta bilder.


Jag har bakat och gjort pannkakor :D




Och så sist men inte minst. Hittade en nyckelring som jag gärna hade köpt men hade inte pengar med mig.


... börjar tror att knickedickerna förökat sig...


RSS 2.0