Sista dagen

Nu sitter man här... sista dagen på enbart matersättning. Nästa vecka är inplanerad och maten inhandlad. Jag ska ääääntligen få äta min älskade frukost igen. Dock lite modifierad från förut men inte så mycket. Min frukost förut var inte så olik det jag kommer äta nu.

Exempel på frukost denna veckan: Lättyoghurt med osötad müsli och bär, knäckebröd med makrill, fibergröt med ägg, skinka med keso och fruktsallad.

Så inte helt annorlunda från min gamla som var fil med All Bran och russin. Dock innehåller All Bran så jäkla mye socker så det åker i soporna :)

Sen efter tre dagar kommer jag uttöka med 2 måltider vanlig mat om dagen. På onsdag fyller jag år så då väljer jag att äta middag på kvällen då det blir lammfärsbiffar med fetaost, tzatziki och en sallad. Arrghh vad gott det ska bli :)

Jag kommer inte att äta pasta, ris, bröd eller potatis ett tag framöver eftersom jag har fett kvar att bli av med. Det kommer vara lite som GI fast att jag håller mig till lågfettprodukter. Med den här dieten kommer viktnedgången gå långsammare men det gör inget. Jag vill lära mig äta på ett sätt som gör att jag går ner i vikt utan att använda matersättning. Det är bra om man skulle gå upp igen i framtiden.

Förutom att maten är ändrad har jag varit riktigt duktig med motionen. Denna veckan har det blivit 2 joggingpass och 2 klättringspass. Jag var sjuk i början av veckan men hade jag inte varit det hade det blivit både träning på Itrim-gymmet och ett klättringspass till. Det är så otroligt roligt att träna nu när kroppen svarar på ett helt annat sätt. Jag har en helt annan kontroll och framförallt ett helt annat psyke nu än förut.

Det händer så mycket positivt nu så det är svårt att beskriva euforin jag känner i kroppen. En bra/dålig sak är att jag är sjukt rastlös numera. Bra för att då får jag saker gjorda, jag är mindre lat. Dåligt för att jag har svårt att koppla av. Däremot har jag märkt att kroppen säger ifrån när det är dags att vila. Det är bara att jag måste vara bättre på att lyssna :)

Nu äre dags o packa om väskan. Klättringen väntar!

Tiden flyger förbi

ja jisses. Har haft massor o göra de senaste veckorna så har inte riktigt hunnit sitta ner o skriva. Det började med att högtalarna till slut la av vilket gjrode att älskade fortare än kvickt inhandlade nya, men det gick ju inte att ha helt nya fina högtalare utan en ny fin förstärkare. Den gamla var 20 år gammal och vi misstänker att det var den som pajjade de gamla högtalarna. Sagt och gjort, ett par nya högtalare och en förstärkare packades upp hemma hos oss och ganska snart insåg vi att det behövdes nya tv-möbler. Detta har vi pratat om länge men nu slog vi slag i saken. Så 2 vänder till IKEA och skruvande en hel helg så har vi helt nya tv-möbler plus förvaring till vardagsrummet. Det blev så att säga ASBRA. Nu ska vi bara få upp lite belysning i möblemanget sen är saken biff.

Hur har det gått för mig då? Jo det ska jag tala om... det har gått alldeles utmärkt! Hade hälsokontrollen idag och så här lyder resultatet:

Vikt: 78,2 kg (-13,6)
BMI: 26,4 (-4,6)
Fettmassa: 29,3 kg (-10,7 kg)
Muskelmassa: 48,9 kg (-2,9 kg)

Så ja... det går stadigt neråt :)

Så här många mjölpaket fett har jag tapapt nu... lite avrundat uppåt då.


RSS 2.0