Utsikten

Har skrytit lite om utsikten på mitt jobb så tänkte bara lite snabbt slänga upp 3 bilder på den. Tyvärr var ju inte vädret det bästa idag men det blir lite dramatiskt med de stora molnen. Bilderna är tagna från terassen.

  


För övrigt kan jag säga att kontoret är jättefint. Det ligger i en smal byggnad så vi har fönster på båda sidorna så det blir väldigt ljust och fräscht här inne. Det är stor skillnad mot t.ex. YIT där vi inte får in så mycket ljus. Det gör skillnad.

Over N Out - dags att fortsätta jobba

Rapport från nya jobbet

Första dagen på det nya jobbet och den värsta nervositeten har laggt sig. Företaget jag jobbar på heter Bulls Print och de jobbar med... ja vad ska man säga... bilder och reklamprylar. De har t.ex. alla mumin-rättigheterna. Så om ni ser en Mumin-docka på stan så är det ganska säkert någon på vårt företag som designat den. Gäller även sånna här Modesty Blaise-tavlor. 2-3 eller bara en bildruta ur serien som man ibland ser på tavlor eller andra möbler.

Så vad gör jag här då? Jo jag är väl lite av en IT-vaktmästare. Jag håller koll på servrarna, skrivarna och datorerna. Ser helt enkelt till så att all IT-utrustning ska fungera här på kontoret. Jag ska även hålla koll på VPN-tunnlarna (det som gör att de utländska kontoren kan koppla upp sig till våra servrar) är igång och fungerar som de ska.

Antagligen kommer det inte bli mycket att göra eftersom det är semestertider och det är kanske max 10-15 personer på kontoret just nu. Daniel (han som jag är vikarie för) sa det att jag antagligen kommer ha lite tråkigt. Tur att jag lärde mig hur man får tiden att gå på ett kontor förra sommaren när jag jobbade på YIT's IT-support. Tror dock att jag kommer få lite uppdrag att göra som de i vanliga fall inte hinner med. Det gör inte mig något alls för jag har hellre något o göra än driver runt. sen har de ju hur mycket böcker och prylar här som man kan roa sig med. Jag hoppas verkligen att de har pryl-rensning medans jag är här så att man kan få ta med sig något snyggt hem, typ en tavla eller nått sånt.

Det är även min namnsdag idag som min kära farmor påminde mig om. Själv hade jag ingen aning. Ska bli intressant o se hur många mer som har koll på det :D

Nej nu ska jag försöka se ut som om jag jobbar. Iofs gör det ju det för jag sitter vid datorn på "mitt" kontor och gör något... hehe kan hålla på så här hela dagen.

Over N Out

Bror är vilse i Stockholm

Såja nu ska jag äntligen skriva ner vad jag och lillebror hittade på här i Stockholm under de 9,5 dagar som han var här. Inläggen kommer i fel ordning eftersom jag är ganska lat med mitt bloggande :)

Det hela började med en massa strul när brorsan skulle hitta ett sätt att ta sig till Stockholm. Men han lär sig säkert ;) Vi möttes upp i Norrköping där Yllet firade sin födelsedag. Själv hade jag kommit dit runt 20-tiden och hade tallat på halva min vodkaflaska i 2 ölspel när brorsan står utanför porten och vill in. Då är klockan 23:45 (!!). Anyhow... han får resterna av min vodka för att skaka av sig bilresan. Festen dör ganska långsamt vid den här tiden och folk börjar försvinna spårlöst åt alla håll o kanter. Kl 4:30 lyckas vi övertala en överglad Lancia att det är dags att åka hem till henne och sova. Det är bara hon vaken som fortfarande festar. Taxi hem i ilfart och brorsan blir placerad på madrass i vardagsrummet och själv får jag gosa i samma säng som Lancia eftersom Mårten är bortrest till Norge (Mårten är Lancias pojkvän).

Söndag morgon vaknar jag tokfökyld och täppt i nästan. Lillebror är bara bakis och vaknar till den underbara lukten av pizzan jag sticker under näsan på honom. Vi vaknar långsamt till liv och fixar tågbiljetter tillbaks till Stockholm. Så klart var tåget försenat i ca 50 min så vi var inte hemma hos mig förän 20:30 på kvällen. Under tiden har jag bara blivit sämre och fått feber så jag tar en dusch och kryper sen under täcket o äter lite chips o dippa med brorsan framför tv'n innan jag däcker i sängen med hög feber.

På måndagen är jag inte mycket till människa men vi tar en sväng i gallerian för att köpa proviant och brorsan hittar även ett par skor. Vi gör inte mycket mer under måndagen. Jag sover och gnäller mest. Tisdagen var inte mycket bättre och även onsdagen fortsatte på samma sätt. Nu hade jag blivit av med den mesta av febern men däremot fått en fruktansvärd hosta. Även torsdagen blir ganska lugn men vi kränger iallafall i oss en massa tacos.


Bror har köpt nya skor 


Fredagen däremot blev vi bjudna till Jimmy för förfest. Väl där bekantar vi oss med 3 Uppsalabor, en Stockholmare och hans inneboende. Alla norrlänningar av den nordligaste graden. Hela högen känner varandra från Storuman. Jag o brorsan var smått underlägsna med vår skånska dialekt och de hade lite svårt att förstå honom. Men vi smälte in bra och sedan drog vi ut till en hårdrockskrog som heter Harry B James där vi mötte upp med ännu mer folk. Allt som allt en trevlig kväll och jag tror även att bror är glad över hur kvällen slutade :D




På lördagen tyckte brorsan att det var dags att gå på klubb och dansa lite. Eftersom sånt inte är så mycket för mig så visste jag inte var vi skulle gå där han kom in. Det slutade med Debaser där jag själv aldrig varit. Det var helt ok men inte som jag hade tänkt mig. Musiken var också ganska bra men inget man dansade en längre stund till. Däremot hittade vi 2 italienskor som gjorde oss sällskap under kvällen. Riktigt trevliga flickor som var här på semester. De hade varit på i princip alla turistställen i stan. Lagom vid 3 tiden stänger stället och jag beger mig hemmåt för att sova gott i min egen säng medans brorsan ger sig ut på egna äventyr i Stockholmsnatten. Han ringer runt 6:30-tiden och vill komma hem. Lärde vi oss nånting lillebror? :D




Söndagen går i sann bakisanda och vi köper upp flottig mat och chips och spenderar dagen framför datorn lr tv'n. Min kära bror passar på att städa nästan hela lägenheten medans jag handlar <3 Blev ett sorgligt avsked när han sen åkte tidigt på måndagsmorgonen. Var riktigt tomt här sen när jag vaknade på morgonen.

Hoppas vi kan göra om detta snart igen kära bror!!
Vi ses i Augusti

Iron Maiden

Ja igår var det årets höjdpunkt. Iron Maiden spelade på Stadion här i Stockholm och jag hade en biljett!! Tyvärr ståbiljett men jag ville ju testa på det också så. Jag tog nästan inga bilder under konserten eftersom jag var upptagen att ha allsång med de andra typ 30 000 som var där och sjöng för fulla muggar.

Lite härlig läsning för er som vill ha mer:

Svenska Dagbladet
Dagens Nyheter



Och så lite bilder då:

 Kön!! Står i kön 
Hårdrockslooken                  KÖÖÖÖ!!!                   Jag är uttråkad i kön
Bild från ingången Folk innan förbandet Folkmassa 
Ingången av arenen         Folk som väntar                Mer folk som väntar
Folkmassa Ingen bra bild though Dålig bild 
Ännu mer folk                    Dave  & Adrian                      Dave & Steve
Tofflor is the shit
Hahaha tofflor ftw!

Tattuerad

Ok... jag vet att det var 2 veckor sen jag gjorde tatueringen men har inte haft tid och skriva i bloggen. Kommer ytterligare ett inlägg senare om min o brorsans vecka tillsammans :)

Men anyhow.. fick bara tag i en dålig suddig bild men ni fattar nog hur den ser ut.

Tattoo
TATTOO

Glömde kanske säga att de sitter på handlederna :)

Another Week, Another Day

Verkar som sommaren hade tänkt att återvända till Stockholm nu. Solen skiner och det är varmt, även på morgonen.
Så vad har hänt sen sist då undrar ni kanske. Inte mycket kan jag säga. Förra veckan försvann fortare än kvickt och jag spenderade den mesta tiden efter jobbet med att somna i soffan på kvällarna. Jag skyller på dålig skärm på jobbet som gjorde att jag fick både huvudvärk och röda ögon. Det var inte föräns på fredagen som jag fick bytt dator som jag faktiskt kunde göra något efter jobbet. Jag gick och handlade mat och gjorde en riktigt god Chili con Carne... mängden var så att jag kunde ha bjudit in hela korridoren men jag delade upp det i hela 6st (!) matlådor. Idag äter jag den sista och kan säga att jag är smått trött på det. Men den blev helt ok för att vara första gången jag gav mig på det.

I lördas hade vi vår sista match innan sommaruppehållet. Jag spelade från start och spelade hela matchen. Vi var grymma. Vi var som gudar. Vi ledde stora delar av matchen mot serieledarna Enköping. Tyvärr missade vi vinsten med ett poäng men detta gav oss mersmak efter en säsong av bara förluster. Vi tog mer poäng än vi gjort på hela säsongen under en match. Vi kände att vi kan göra det här. VI KAN! Så nu är det rugbyledigt fram till den 11'e då vi ska åka några stycker och spela beachrugby i Halmstad. Det ska bli riktigt kul. Sen är det ju Stockholms Ten's men där ska jag inte vara med men tänkte titta på iallafall. Om jag förstog det hela rätt så ska vi möta 3 andra lag till hösten varav det ena är Lugi från Lund. De andra 2 är här från Stockholmstrakten tror jag. Så vi får nog resa lite till hösten. Hoppas man har råd med det.

Efter matchen hade vi avslutning, både herrar och damer, i lokalen där det bjöds på dricka och lekar. Eftersom vi inte får vara där efter 23 och stöka åkte vi in ett gäng till Söder och gick på en krog som heter Kellys. Det var riktigt trevligt och jag lärde känna mina klubbkamrater på ett helt annat sätt än på planen. Jag avvek runt 2 tiden för jag var trött och mitt knä som jag vridit under matchen hade svullnat upp rejält. (Det är bättre i skrivande stund.) Tydligen var jag ganska onykter vilket jag upptäckte först då jag kom hem så jag satt uppe ett tag och fick i mig lite mat och dricka. Självklart hade jag lyckats få iväg några konstiga sms till lillebror så jag hoppas jag inte lyckats skicka några andra. För övrigt funkade min strategi med mat o dricka när jag kom hem för på söndagen vaknade jag pigg som en lärka runt 10.30.

Resten av veckan händer det inget speciellt mer än att jag har planerat in att hinna med sånt som jag inte fick gjort förra veckan då jag bara låg på soffan. Typ städa, diska, tvätta och laga cykeln. På lördag kommer Marckus hit o våldgästar mig och på söndag ska vi gå med Ida till grönan är det tänkt.


Over N Out

P.S.

Kan tipsa om en grymt bra låt som heter Smile av Lily Allen. Hela hennes album är för övrigt ritkigt bra

D.S.

P.S. #2

Jag har kommit in på utbildningen i Tumba. Det är den som är på 1 år och jag funderar på om jag inte ska ta den även om jag kommer in på den andra också. Har dock inte hört nått därifrån och känner att det är lite oseriöst. Så ska suga på karamellen ett tag nu och snart posta brevet till skolan och tacka ja till min plats.

D.S.


RSS 2.0